Dierama

...

Dierama - hengel der engelen


De Engelsen noemen ze "Angels Fishing Rod", Nederlanders gebruiken "engelhengel", maar wij vinden het Vlaamse "Hengel der engelen" nog mooier en beter bij het karakter van de plant passen ;-)

Dierama is een bolgewas uit Zuid-Afrika, Oostelijk Afrika tot Ethiopiƫ en omvat 44 soorten. Ze wordt vaak beschreven als niet winterhard en moeilijk. In onze rotstuin staat ze al minstens 20 jaar zonder winterdek.

Zelf Dierama kweken is niet zo moeilijk, zeker de sterkere soorten doen het ook bij ons in de tuin op een plek in de volle zon met goeddoorlatende grond, vooral in de winter. Tijdens het groeiseizoen vragen ze wel voldoende vocht.

...


Door het lange, blauwgroene blad lijkt de plant wat op siergras (zeer mooi trouwens in combinatie met siergrassen). Maar de bloeiwijze, die ruim anderhalve meter boven de plant uitgroeit, maakt de plant bijzonder.

Vele prachtige zilverige, lilarose tot rode klokken hangen aan lange halmen.

Wie ze eenmaal in Engeland heeft zien bloeien, wil ze ook in eigen tuin.

Ons aanbod


bekijk het aanbod op coolplants.com

Lees ook:

Je kan bij ons terecht voor buitengewone en bijzondere planten voor tuiniers, plantenliefhebbers en collectioneurs.
Rotsplanten of alpenplanten groeien van nature boven de 'boom-lijn' in alle bergachtige gebieden van de wereld.
Ontdek ook de wondere wereld van sneeuwklokjes
Over sleutelbloemen en aurikels
Bosplanten of schaduwplanten groeien van nature op schaduwrijke plaatsen. Gefilterd licht is ideaal voor de meeste soorten. Sommige houden het ook in diepe schaduw uit.
Dwergconiferen en dwergheesters vormen de basis en structuur van de rotstuin of trog.
Rhodohypoxis heeft een heel lange bloeiperiode, van april tot september. In de winter verdwijnen de grasachtige bladeren.