Sneeuwklokjes

Galanthus - sneeuwklokjes

Ontdek ook de wondere wereld van sneeuwklokjes. Ze bekoren ons op een charmante manier in een seizoen waarin weinig bloeit. En met de juiste keuze kan je van september tot april genieten van een bloeiend sneeuwklokje in je tuin.

Het sneeuwklokjes assortiment is enorm uitgebreid. Toch blijft het een zaak waarvoor veel geduld nodig is. Al heeft dat ook z'n charme, elk jaar een paar nieuwe soorten bij de collectie te kunnen toevoegen. Zowel bij die van ons, als bij die van u!

Dus moet ik u ook om begrip vragen, niet alle soorten sneeuwklokjes zijn elk jaar in dezelfde hoeveelheid voorradig!

Bestel sneeuwklokjes online op coolplants.com
Ontdek alles over sneeuwklokjes op galanthus.be

...
...

Galanthus 'Funny Justine'


Funny Justine is een sneeuwklokje uit de tuin van jan's ouderlijk huis, omstreeks 1995 geselecteerd.

Bij de aanleg van onze sneeuwklokjestuin werd die uitgeplant. Tijdens de winterwandelingen lokte het groepje steeds leuke, soms verbaasde reacties uit. Een opvallende vlek tussen de witte sneeuwklokken.

Galanthus 'Funny Justine' heeft rechtopstaande bloemen. Die houding nemen ze bijzonder lang aan - uiteindelijk gaan ze hangen, maar dan is de bloei al bijna voorbij. Een selectie uit G. nivalis 'Viridapice', met lichtgroene vlekken op de buitenste bloemblaadjes.

Een grappige sneeuwklok, genoemd naar Justine, de jongste dochter van Cathy.

...

Galanthus 'White Cloud'


Jaren geleden ontdekten we in de tuin een sterk groeiende en zeer bloeirijke sneeuwklok. Welk bloed de selectie heeft is ons nog steeds niet duidelijk, maar ze heeft zulke goede eigenschappen dat we ze graag aanbieden.

Galanthus 'White Cloud' bloeit vrij laat op het seizoen en is zeer bloeirijk.

Meestal geeft ze 2 bloemstengels per bol.

De enkele bloem is wit met een mooi hoefijzer op de binnenste bloemblaadjes.

...


Maar haar echte kracht zit onder de grond. Een normale sneeuwklok deelt haar bol elke 1.5 jaar, waardoor de polletjes veel tijd nodig hebben om uit te groeien.

'White Cloud' doet er maar een paar jaar over. Ze maakt namelijk kleine bolletjes aan op de zijkant van de moederbol - twin scaling in de natuur! Op enkele jaren tijd heb je in je tuin een "witte wolk".

Postorder sneeuwklokjes 'In the green'

Van januari tot april verzenden we sneeuwklokjes 'In the green' zoals in Engeland. Wij hebben daarmee goede ervaringen.

Ontdek ons assortiment sneeuwklokjes voor dit jaar.

Bestel online op coolplants.com

Sneeuwklokjes combineren

We hebben op de kwekerij en in onze sneeuwklokjestuin ook vele andere planten die bijzonder goed bij sneeuwklokjes passen : andere bolgewasjes, Erythronium, Ranunculus ficaria, Anemone nemerosa, Hepatica, Saruma, Helleborus en vele winterbloeiende heesters.

galanthus.be, de wondere wereld van sneeuwklokjes

Voor onze sneeuwklokjes hebben we een aparte website gemaakt. De site bevat informatie over Galanthus, onze sneeuwklokjestuin, de kweek en verzorging, een agenda en een Galanthus database.

Ga naar galanthus.be

Ontdek ons aanbod aan sneeuwklokjes


Ga naar coolplants.com

Lees ook:

Je kan bij ons terecht voor buitengewone en bijzondere planten voor tuiniers, plantenliefhebbers en collectioneurs.
Rotsplanten of alpenplanten groeien van nature boven de 'boom-lijn' in alle bergachtige gebieden van de wereld.
Over sleutelbloemen en aurikels
De Engelsen noemen ze "Angels Fishing Rod", Nederlanders gebruiken "engelhengel", maar wij vinden het Vlaamse "Hengel der engelen" nog mooier...
Bosplanten of schaduwplanten groeien van nature op schaduwrijke plaatsen. Gefilterd licht is ideaal voor de meeste soorten. Sommige houden het ook in diepe schaduw uit.
Dwergconiferen en dwergheesters vormen de basis en structuur van de rotstuin of trog.
Rhodohypoxis heeft een heel lange bloeiperiode, van april tot september. In de winter verdwijnen de grasachtige bladeren.